Achtergronden

Wilt u meer weten over hoe het bakken van hosties in zijn werk gaat? Bent u benieuwd naar de meer dan 250-jarige geschiedenis van onze hostiebakkerij, of naar de visie van Clara en Franciscus op de Eucharistie?

Het werk van onze handen… tot brood van eeuwig leven

Hosties bakken in beeld

Dit is een korte film op DVD, waarin het hostiebakken in onze bakkerij in beeld gebracht wordt. Deze is goed te gebruiken in bijvoorbeeld catechese of godsdienstles, maar is ook interessant voor iedereen die zich afvraagt hoe hosties gemaakt worden en hoe dit werk een plaats krijgt binnen ons biddende leven als zusters. De beschrijving achter op het doosje luidt:

De zusters Clarissen in Megen bakken al sinds 1766 hosties voor kerken, parochies en kloostergemeenschappen door heel Nederland. Het bakken van hosties is een zorgvuldig proces, volgens een eeuwenoud recept. Hoe gaat het in z’n werk? Zuster Rebecca legt de stappen van het hosties bakken uit en vertelt hoe het werk een plaats heeft in het biddende leven van de zusters Clarissen; hoe het werk van hun handen wordt tot brood van eeuwig leven…

Speelduur: 12 minuten

De DVD is voor de prijs van € 10,- verkrijgbaar in onze kloosterproducten-webwinkel en daarnaast bij:

  • ons klooster te Megen (Clarastraat 2, 5366 AK Megen)
  • de franciscanen te Megen (Kloosterstraat 6, 5366 BH Megen)
  • de franciscanen te Amsterdam (Derkinderenstraat 82, 1062 BJ Amsterdam)

Bel gerust aan en vraag naar de DVD en/of het boekje van de hostiebakkerij.

Levend Brood

Dit boekje is uitgegeven bij gelegenheid van het 250-jarig jubileum van onze hostiebakkerij in 2016. Het is een bundeling van artikelen, getuigenissen en enkele meditatieve teksten, met veel foto’s van het hostiebakken vroeger en nu. De lange geschiedenis van onze hostiebakkerij komt aan bod, maar ook de beleving van de Eucharistie bij de heilige Clara en een verrassende reflectie op de spiritualiteit van het hostiebakken. De bijdragen zijn van de hand van: br. Jan van den Eijnden ofm, zr. Rebecca Braun osc, zr. Ria van Dinther osc, zr. Esther Zonjee osc, Willem Marie Speelman ofs en zr. Maria Saleem osc.

Prijs: € 7,90

Het boekje is verkrijgbaar bij de adressen die hierboven voor de DVD zijn vermeld en bij de uitgever, Discovery Books (Leeuwarden).

Alle opbrengsten uit de verkoop van zowel boekje als DVD komen rechtstreeks ten goede aan het levensonderhoud van onze gemeenschap.